Aansluit handleiding Onlinespamfilter

Stap 1: Aanmaken van een account

Na een aanvraag op de website www.onlinespamfilter.nl ontvangt u uw account gegevens waarna uw e-mail door Onlinespamfilter.nl gescand kan worden. Indien u deze gegevens nog niet heeft ontvangen vraag deze dan aan of neem contact met ons op.

Stap 2: Test e-mails

Na het aanmaken van een account ontvangt u 1 test e-mail op het e-mail adres wat is opgegeven bij het aanmaken van het account. Met deze test e-mail worden de settings geverifieerd en is de werking van het Onlinespamfilter voor uw domein gegarandeerd.

Stap 3: MX records

LET OP: Indien u ook nog een eigen spam filter op uw mail server draait, dan dient hiervan op zijn minst de Sender Framework Policy (SPF) controle uitgeschakeld te zijn voordat u verder gaat met deze stap. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat er e-mail niet aan komt! Zie ook Instellingen op uw eigen mail server

Om gebruik te gaan maken van uw Onlinespamfilter account dienen u de MX records in uw DNS server te gewijzigd te worden in de onderstaande gegevens:

ServernaamTypePrio
filter.onlinespamfilter.nlMX10
filter.onlinespamfilter.comMX10

BESTAANDE KLANTEN LET OP: De vroegere vermelding naar filter1.onlinespamfilter.nl en filter2.onlinespamfilter.nl is nog steeds geldig, maar geeft minder rendancy. ALS u besluit uw MX rcords te wijzigen in de gegevens in bovenstaande tabel dient u wellicht ook uw firewall instellingen te wijzigen!! Zie ook: Instellingen op uw eigen mail server.

HULP NODIG: Indien het niet duidelijk is wat u moet uitvoeren neem dan contact met ons op zodat we u hierbij kunnen begeleiden

BELANGRIJK: Behalve deze twee vermeldingen mag u geen extra MX records hebben gedefinieerd. Als u dit toch doet kan de routering van uw mail via een andere mail server plaats vinden en wordt niet alle email gescand op virussen en spam. Indien u extra of foutieve MX records heeft gedefinieerd voor uw domein krijgt u hier automatisch bericht over.

Stap 4: Bevestiging MX record wijziging

Zodra Onlinespamfilter signaleert dat uw MX records zijn gewijzigd ontvangt u hierover een e-mail bericht. Mochten de instellingen niet volledig correct zijn uitgevoerd dan ontvangt u hierover ook bericht.

Stap 5: Uitschakelen van uw lokale spam filter (belangrijk)

Om het beheer van uw e-mail stromen inzichtelijk te houden, adviseren wij u met klem om uw lokale spam filter (maar niet uw lokale virusscanner) uit te schakelen. Zie ook: Instellingen op uw lokale mail server

LET OP: het niet uitschakelen van uw lokale spam-bescherming kan leiden tot vertragen, bouncen en zoek raken van e-mails. Het geactiveerd laten van uw lokale spamfilter is geheel op eigen risico!

 
mxrecords.txt · Last modified: 2017/05/18 10:14 (external edit) · []
Recent changes RSS feed Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki